Voor ouders

Heb je als ouder(s) zorgen, voel je je onmachtig in opvoedingszaken of heb je zorgen om je puber, dan is hulp en inzet mogelijk. Heb je zorgen om de kinderen of om jezelf na een echtscheiding, neem gerust vrijblijvend contact op, misschien kunnen wij iets voor je betekenen.
  
Maak je je zorgen over het gedrag van je kind of van je puber thuis of op school en wil je ondersteuning om daarmee om te gaan? Je kunt ons bellen of mailen. Ook kun je het wijk- of gebiedsteam vragen samen met jou met ons in gesprek te gaan. 

Opvoedingsondersteuning

De uitspraak ‘opvoeden gaat eigenlijk vanzelf’ maakt dat de meeste ouders de wenkbrauwen fronsen. Iedereen die met kinderen te maken heeft weet hoeveel energie, tijd en soms pijn het kost om kinderen op te voeden. Pubers en hun soms ineens zo andere gedrag zijn voor ouders vaak een uitdaging en soms ook een bron van zorg. Ouders merken dat ze grip op hun zoon of dochter verliezen en weten soms niet hoe hier meer om te gaan. Heb je hier vragen over, bel of mail ons gerust. 

 

"Vorig jaar zijn we verhuisd. Ik zit nu op een andere school en zie mijn opa en oma bijna niet meer. Daarom werd ik boos en luisterde ik niet op school. Ik riep lelijke dingen en sloeg andere kinderen. Door grappig te doen, hoopte ik dat ze me weer aardig vonden. De juf zei dat ik niet meer op school mocht komen, als ik zo bleef doen. Dat vond ik niet erg. Misschien kon ik weer naar mijn oude school en naar opa en oma! Toen kreeg ik hulp. Ik mocht vertellen hoe ik mij voelde. Papa en mama hoorden dat ook. Ze wisten niet dat ik opa en oma zo miste. De juf en ik hebben afspraken gemaakt. We oefenen wat ik kan doen als ik boos ben. Zo voel ik me rustiger en weer blij. Ik sla en scheld niet meer. Ik vind het weer leuk in de klas. De juf is trots op mij. Als ik opa en oma mis, vertel ik dat nu meteen aan papa en mama."

Natasja (8 jaar)